Fruitige zoetheid in de cake voor gouden genotmomenten.
Mangotaart
Sappig aromatisch en fruitig. Onze mango cake brengt tropisch genot in de koffiepauze en zorgt voor een zomerse sfeer.
ongeveer 60 minuten
12 stuks
Middel
Ingrediënten
2 rijpe mango's
250 g bloem
150 g suiker
3 eieren
120 g boter (zacht)
1 pakje bakpoeder
100 ml melk
1 tl vanillesuiker
1 snufje zout
Poedersuiker om te bestuiven
Bereiding
Mango's schillen, vruchtvlees in blokjes snijden en apart zetten.
Boter, suiker en vanillesuiker romig kloppen.
De eieren één voor één door het mengsel roeren.
Meel, bakpoeder en zout mengen en om en om met de melk door het beslag roeren.
Mango-blokjes voorzichtig erdoor spatelen.
Beslag in een ingevette springvorm (26 cm) gieten en gladstrijken.
Bij 180 °C (boven-/onderwarmte) ongeveer 40–45 minuten bakken.
Laat afkoelen, bestrooi met poedersuiker en serveer.
💡 Tip: Voor een exotische toets wat kokosrasp door het beslag doen.
Meer verse recepten
Zin in nog meer ideeën?
Zin in meer frisheid?
Met ervaring, duurzaamheid en passie brengen wij de zon van de beste teeltgebieden rechtstreeks naar Europa.












