Zacht zoet en verrassend gezond
Avocado-chocolademousse
Een dessert dat verrast: avocado zorgt voor een romige textuur, gecombineerd met cacao ontstaat een heerlijke, gezonde chocolademousse.
15 minuten
4 Porties
Eenvoudig
Ingrediënten
2 rijpe avocado's
3 EL ongezoete cacaopoeder
3 EL ahornsiroop of agave siroop
1 TL vanille-extract
50 ml plantaardige melk (bijv. amandel)
Bereiding
Avocado's halveren, ontpitten en het vruchtvlees eruit halen.
Samen met cacao, ahornsiroop, vanille en plantaardige melk in een blender romig pureren.
In schaaltjes vullen en minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Garneren met verse bessen of noten.
💡 Tip: Een snufje zeezout versterkt de chocoladesmaak.
Meer verse recepten
Zin in nog meer ideeën?
Zin in meer frisheid?
Met ervaring, duurzaamheid en passie brengen wij de zon van de beste teeltgebieden rechtstreeks naar Europa.












